A L'OMBRA DE FOIX _ 2012

J. V. Foix va ser un investigador en poesia i un amic de les arts  que ens va deixar un llegat cultural importantíssim. Amb la seva ploma,  J. V. Foix va lligar dues cares de l’avantguarda catalana: el paisatgisme astral de Miró i les figuracions de Dalí. Amb ells, les idees cabdals de l’època (“M'exalta el nou i m'enamora el vell”), per moments es bifurquen i a vegades reuneixen tradició i avantguarda, permanència i revolució, individualitat i anonimat.
J. V. Foix era un poeta artista i ja que en aquest any 2012 fa 25 anys que ens va deixar, hem volgut fer-li un petit homenatge amb una exposició de Llibres d’Art inspirats amb llur obra poètica. No es tracta de llibres il·lustrats, sinó d’una obra d’art entesa com un artefacte amb mecanismes i ressorts conceptuals, més que com a simple suport d’un text.
La majoria de les obres que exposem són concebudes  com a peces úniques i comprenen moltes tècniques, el dibuix, la pintura, l’escriptura, la gràfica, la costura… De manera que la història pot estar cosida en fils, la narrativa pot aparèixer en imatges, la línia pot ser que escrigui un dibuix més que una lletra… Les artistes participants som Marta Balaguer, Marina Berdalet, Manuela Candini, Montse Ginesta, Eva Figueras i Marian López. 
Ens agradaria tancar aquesta presentació amb unes paraules de Vicenç Altaió sobre el llibre d’artista: “Creen una cultura que no fa distinció entre judicis i sentits verbals i no verbals, entre expressió i comunicació, assenyalant la ‘no-distinció’ (…) entre llegir i mirar, escriure i pintar, en definitiva, entre la cultura anomenada escrita i la cultura visual”. Siguin doncs, aquests llibres un pont entre el Foix escriptor i el Foix que hem heretat els artistes que l’estimem i l’admirem. 
Agraïm a la Fundació J. V. Foix el suport i col·laboració que ens han ofert perquè aquest projecte sigui una realitat.AULA D'ESCRIPTORS DE L'ATENEU BARCELONÈS 
25.6.2012
TALLER DE MARIAN LÓPEZ. MIERES. 
Del 24.8.2012 al 27.8.2012


 
CENTRE DE LECTURA. REUS
Del 25.10.2012 al 15.11.2012


ESPAI FOC. SABADELL
Del 19 de novembre al 7 de desembre del 2012


Acte inaugural. Commemoració dels 25 anys de la mort del poeta
                                                        
 
 
 
 

 
  
 
 


MÉS EXPOSICIONS:

-FOIX A FUNDACIÓ SETBA, Barcelona   (abril 2013)
-TALLER MARIAN LÓPEZ. Tallers oberts de Sarrià (maig 2013)
-BIBLIOTECA DE SANT CUGAT DEL VALLÈS (maig 2013) 
-CASAL DEL BARRI DEL POBLENOU, Barcelona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada